Намери ни
To Top

Глупостта на века! Англичанка хвана 43.4 млн. евро от лотарията, но вижте какво се случи с печелившия билет

Жителка на английския град Уустър по небрежност изпра късмета си, който й носеше печалба от 33 млн. паунда (над 43,4 млн евро), съобщи вестник „Уустър нюз“.

Завеяната нещастница, чието име не се споменава, твърди, че открила билета в джоба на вече изпраните дънки. Тя се опитала да го изсуши със сешоара си.


Печелившият документ обаче здравата е пострадал в пералнята. Да, на него ясно се виждали щастливите числа – 26, 27, 46, 47, 52 и 58. Виждала се и годината на тиража – 2016. Липсвали обаче датата, серийният номер и баркодът, разказва ТАСС, позовавайки се на градското издание.

Жената хукнала към вестникарската будка, където купила билета. Но нейният собственик я отрязал, че не може да потвърди покупката само чрез сканиране на билета, което при липсата на баркода изначално е невъзможно.

Тогава злощастничката се свързала с лотарийната компания Camelot („Камелот“). Там я посъветвали в писмен вид да изложи случката и да изпрати писмото и повредената печалба. Което пишман комаржийката и направила, без този пък да сбърка и да изпрати примерно билета на друг адрес.

Сега тя кърши пръсти какво ще реши компанията.

Джакпотът на въпросния тираж бе 66 млн раунда (малко над 87 млн евро), но тази сума трябваше да се подели на две, защото печелившата комбинация се оказа в два билета. Първи за своята победа обявиха 54-годишните съпрузи Мартинс от шотландски град, за които БГНЕС вече писа. Вторият победител все не се обаждаше и компанията Camelot съобщи, че притежателят му има време до 7 юли да се появи с печелившия билет. Неизвестният победител се оказа завеяната лотарджйка от Уустър, която ще трябва да си оскуби косите, ако не й признаят повредения иначе късмета.

Ощр от категория Футбол