Намери ни
To Top

Барса би Реал в инфарктен мач за Евролигата

Барселона смълча близо 13 000 зрители в трибуните на „Баркликард сентър“ в Мадрид като победи Реал с 87:86 в „Ел Класико“ на „Топ 16“ в Евролигата. Двата отбора имат по две победи и две загуби в Група F, което по всичко личи, че ще се окаже достатъчно накрая, за да заемат второто и третото място в крайното класиране.

Джъстин Долмън подпечата успеха на каталунците с кош със сирената. Реал откри мача със серия от 18-0 през първата четвърт, а малко преди почивката настоящите клубни шампиони на Стария континент имаха аванс от 48:32.


През второто полувреме Барса се вдигна на щурм и секунди преди сирената Пау Рибас изравни с два точни наказателни удара – 85:85. Капитанът на столичани Фелипе Рейес се пропука веднъж от фаула – 86:85, а след това удари гръмотевицата на Долмън – 87:86.

Джъстин Долмън стигна до личен рекорд в кариерата си в Евролигата от 24 точки, а освен това, крилото изравни и най-доброто постижение в историята в „Топ 16“ по тройки с шест снаряда от шест опита зад дъгата. Стратос Перпероглу наниза 13, а Хуан-Карлос Наваро остана с 12 на сметката си. Треньорът на Барселона Шави Паскуал остави на пейката Александър Везенков.

За Реал Серхио Родригес отбеляза 18, включително 4/5 от тройката, но 16 от точките му дойдоха още през първото полувреме.

Ощр от категория Баскетбол