Намери ни
To Top

Асен Великов отпада за мача с Антверп

Лукойл Академик няма да може да разчита срещу Антверп днес и на Асен Великов, съобщиха от клуба. Той не е успял да тренира снощи в Ботевград и почти сигурно е, че няма да запише минути срещу белгийците. Гардът се контузи в мача срещу Рилски спортист в събота в Правец, когато не игра второто полувреме. Великов страда от разтежение на бедрен мускул.


Другият, който със сигурност отпада от сметките на Тони Дечев е Тенчо Банев. Капитанът на отбора лекува от доста време насам възпаление на коляното. И докато Великов най-вероятно ще бъде ключен в групата за мача с Антверп, поради липса на алтернатива, то на мястото на Банев ще се включи Николай Колев.

„Очаквах, че Асен ще може да се включи и да тренира наравно с останалите момчета. Уви, той не е добре и ще трябва да се борим без него с белгийците. Умишлено го оставих напълно да почива в неделя, с надеждата, че в понеделник състоянието му ще позволява натоварвания, но ситуацията не е благоприятна за нас“, призна старши треньорът на шампионите Тони Дечев.

„Нямам представа кога ще се завърне Тенчо. Докато той не започне да тренира наравно с останалите, не мога да кажа нищо. Сега той идва в залата, на работи индивидуално“, каза наставникът на Академик.

Лукойл према Антверп от 18:30 часа в Ботевград в мач от четвърти кръг на Европейската купа на ФИБА.

Ощр от категория Баскетбол