Намери ни
To Top

Григор Димитров потегли безпроблемно в Мелбърн

Първата ракета на България Григор Димитров започна с трисетова победа участието си на Откритото първенство на Австралия. Българинът победи трудно с 6-3, 7-6 (8), 6-3 италианеца Паоло Лоренци. Въпреки че не изигра най-добрия си мач Димитров успя да вземе чиста победа и да спести сили преди следващия кръг.

Срещата на корт номер „3” започна с размяна на пробиви между двамата тенисисти.


Първо Лоренци поведе, спечелвайки сервиса на Григор, но в ответния гейм българинът изравни. Двамата печелиха своите подавания, докато в осмия гейм Димитров направи решителен пробив за 5-3, след което и да затвори сета на свой сервис 6-3.

Вторият сет започна със сериозно надлъгване като и двамата пропуснаха възможности да пробият. След много равностойна игра, вторият сет трябваше да бъде решен след тайбрек. В него българинът спаси четири сетбола и в крайна сметка спечели с 10-8.

Третият сет стартира с пробив за Лоренци, който в последствие затвърди преднината си на свой сервис за 2-0. В третия гейм Димитров отново бе догонващ, като трябваше да спасява нов брейк бол при 30:40. В крайна сметка обаче първата ни ракета успя да се измъкне от трудната ситуация и да намали изоставането си до 1-2 гейма. Хасковлията пое инициативата и до края на сета успя тотално да обърне резултата в своя полза, печелейки сета с 6-3.

Във втория кръг Григор ще играе срещу победителя от двубоя между квалификантите Йозеф Ковалик (Словакия) и Марко Трунгелити (Аржентина). И двамата са извън топ 200 и едва ли могат да затруднят първата ни ракета.

Ощр от категория Тенис