Намери ни
To Top

Най-накрая Тайсън Фюри се опомни и се извини

Новият шампион в тежка категория Тайсън Фюри доказа, че е голям кавалер и призна грешката, която направи. Той се извини на всички жени по света за острите думи срещу тях, казани преди дни. Тогава здравенякът изрази мнение, че жените стават само за секс и могат да показват възможности само в леглото, а не и в спорта. След като редица феминистки организации скочиха срещу боксьора заради тези думи, сега Тайсън Фюри намери сили у себе си и се извини на нежния пол.



– Извинявам се, ако с някои мои думи съм засегнал някого, не е било това целта ми – заяви британецът, цитиран от BBC.

Боецът ядоса феминистки организации с личното си мнение, че всяка жена изглежда най-добре на две места – когато е в кухнята и когато е по гръб в леглото, отговаряйки на въпрос за жените в бокса.
Фюри явно се е стреснал от факта, че 140 000 души са подписали петиция срещу неговото изказване по адрес на жените. Дори се говореше за завеждане на дело срещу изказванията на Фюри, че дамите са най-красиви, като са легнали по гръб в леглото.

„Личният ми живот няма нищо общо с професионалния. Хората могат да говорят каквото си искат за мен, но не могат да ми отнемат постиженията“, смята Фюри. Неговият промоутър Мик Хенеси настоява, че клиентът му просто „цитира Библията“ и „никога не изразявал подобни мнения“. Той смята и че Фюри е доста по-интелигентен и широко скроен, отколкото си мислят хората.

Ощр от категория Бойни Спортове