Намери ни
To Top

Време за гордост! След 38 години България заслужи най-голямата чест

Най-големият успех за българския спорт в последно време е факт. За първи път от 38 години насам, България доказа, че може да постигне идеалното протичане, и провеждане на невиждан по големината си форум. Новината бе оповестена от президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров след заседание на Изпълнителния комитет на FIVB в Лозана.


България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 година.

Днес бе подписан договорът между FIVB, българската и италианската федерации за организиране на Световното първенство през 2018. Контарктът бе подписан от Ари Граса, президент на FIVB, Данчо Лазаров президент на българската федерация и Карло Магри – президент на италианската федерация, в присъствието на Александър Боричич – президент на CEV и Министърът на младежта и спорта в България Красен Кралев.

„Този факт е следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех, заяви за сайта на БФВ volleyball.bg президентът Данчо Лазаров. – Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на българското правителство. Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство 2015. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели“.

На 15 януари 2016 година на специално заседание, отново в Лозана, ще бъде обсъдена формулата, по която ще се проведе Мондиала. Оповестено бе единствено, че формулата ще бъде една и съща за Световните първенства при мъжете и жените.

Ощр от категория Волейбол