Намери ни
To Top

Даниел Асенов с гръмка победа за Странджа

Европейският шампион Даниел Асенов победи носителя на Купа „Странджа“ за 2012 година Стефан Иванов в третия ден от държавното лично-отборно първенство по бокс за мъже, което е валидно и за Купата на България.

Очакваната атракция обаче не се получи, тъй като срещата продължи около минута и половина заради аркада на Стефан Иванов. Приложи се така нареченото „Правило Петър Лесов“ – съдиите точкуваха въпросната минута и половина и за победител с 2:1 съдийски гласа бе обявен Тайсъна от Кукорево, както наричат в боксовите среди европейския шампион Даниел Асенов.

В среща в категория до 60 килограма Стефан Куцаров (Сливен) победи по точки Петър Ангелов (ЧАР) с 3:0 съдийски гласа.


Титулярът в българския национален отбор в категория до 64 килограма Айрин Исметов, който се състезава от името на Българската федерация по бокс, постигна безпроблемна победа по точки над Стойчо Наков („Левски“) с 3:0 съдийски гласа.

В среща в категория до 69 килограма Здравко Попов (Ивайло Велико Търново) победи по точки Азат Бозмов (Русе) с 3:0 съдийски гласа. Утре в 15:00 часа ще удари първият гонг на полуфиналните срещи, а финалите са в събота, 21 ноември, с начален час 10:00 часа.

Ощр от категория Бойни Спортове