Намери ни
To Top

Кобрата ги заплю и отвори път на останалите боксьори

С постъпка, която не бе особено внимателно наблюдавана, Кубрат Пулев направи нещо невиждано до тогова в света на бокса, а вече стана и пример за останалите състезатели. В края на миналата година българинът отказа да заплати такси на три от организациите преди мача с Владимир Кличко.

Пуерториканецът Мигел Кото пък стана един от малкото, които последваха примера му и отказа да извади $300 000, за да защитава титлата на Световния боксов съвет в средна категория. Той ще вземе още $800 000 от мениджърите на Генади Головкин, защото отстъпва правото на казахстанеца да се бие за нея.


„Организациите искат да имат четирима шампиони във всяка категория, за да печелят проценти от всички. Ние сме длъжни да плащаме за тяхните грешки. Това не е правилно според мен. Световният боксов съвет ми каза, че повече няма да съм шампион. Не се нуждая от техния пояс. Имам достатъчно такива в моя дом, а със спестените пари, мога да си купя какъвто пояс искам и да бъда шампион на каквото си искам. Тук става въпрос за пари. Тяхната такса е абсурдна. Предпочитам да запазя парите в моята сметка.”

Решението на Кото беше разкритикувано от промоутъра на Сол Алварес – Оскар де ла Оя.

„Не обръщам внимание на неговото мнение. Нека той си гледа неговия бизнес, а аз ще се погрижа за моя”, добави Кото.

Ощр от категория Бойни Спортове