Намери ни
To Top

БНТ направи немислимото! Направи прецедент в Европа

Българската национална телевизия ще предава само половината мачове от предстоящото европейско първенство във Франция през следващата година. Това стана ясно днес. Останалата половина от мачовете БНТ ще предостави на Нова телевизия. Друг любопитен факт от съвместното сътрудничество на двете телевизии е, че ще предават едновеменно първия и последния мач от надпреварата.


Ето какво гласи официалното съобщение:

Българската национална телевизия и Нова Броудкастинг Груп ще излъчват ХХV европейско първенство по футбол – УЕФА ЕВРО 2016.

БНТ участва в търга на УЕФА като част от офертата на  EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) по придобиването на правата за EURO 2016 за 26 държави в Европа. В този проект партньор е Нова Броудкастинг Груп.

Двете телевизии ще покажат на живо по 27 мача, включително – едновременни излъчвания на мача на откриването на 10 юни 2016 и финала, месец по-късно, както и един мач от предварителната фаза. Така 48 от общо 51 мача ще бъдат разпределени поравно за ексклузивно излъчване във всяка от телевизиите – по равен брой от всеки етап на първенството, според предварително изтеглен жребий. Окончателната схема ще стане ясна веднага след жребия на 12 декември 2015 г.

Ощр от категория Тема на деня