Намери ни
To Top

Грандиозен шок за Платини и Блатер! Провали се най-важното алиби, което ги отърваваше от затвора

Вече няма мърдане за двама от най-големите в световния футбол. Последният шанс пред ръководителя на УЕФА Мишел Платини и президентът на световния футбол  Сеп Благер да се измъкнат от закона се провали, след като разследването доказа грандиозна измама.
Французинът, който беше разпитан заради превод от 2 милиона долара от страна на ФИФА към негова сметка, извършено през 2011 г. и който твърдеше, че сумата е за извършена от него работа в периода 1999-2002 г.

, бе попарен . Оказва се, че този паричен превод не фигурира в счетоводните книги на ФИФА за годините между 2002 и 2011 г., твърди швейцарският вестник „Зонтагсцайтунг“.
Дъщерята на Блатер – Корин, пък заяви пред „Блик“, че е немислимо баща й да попадне в затвора. Тя беше категорична, че 79-годишният бос на ФИФА ще напусне поста си на 26 февруари 2016 г.
В същото време Франц Бекенбауер лансира нов кандидат за шефския пост в световния футбол – 62-годишният бизнесмен Токио Сексвале. „За ФИФА може би ще бъде добре да бъде управлявана от външен човек“, обяви Кайзера за бившия южноафрикански министър.

Ощр от категория Тема на деня