Намери ни
To Top

По-голяма криза или глътка въздух? Въпросителните се решават, Бойко Борисов удари по масата и разпореди: ЦСКА…

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на спорта Красен Кралев да организира във възможно най-кратки срокове среща между юристите на БФС и ЦСКА. Целта е детайлно обсъждане на всички възможни варианти за намиране на решение, което да е законосъобразно и да удовлетворява исканията на многобройните привърженици на най-титулувания български клуб.

Това стана ясно след среща на фенове на ЦСКА с Борисов, Кралев и министъра на здравеопазването Петър Москов (привърженик на червените).

Подробности от срещата не станаха ясни, но из форумите на запалянковците и из социалните мрежи се говори за варианти, обсъждани в Министерския съвет.


Един от тях е схема за разсрочване на задълженията на клуба към НАП (над 10 милиона лева). Друг е прилагане на футболното решение за Берое от 2008-а, когато след обявяването на клуба в несъстоятелност и влизането на синдик ново дружество купи частично старото и го наследи.

ЦСКА чака съдебното решение по изисканата несъстоятелност до дни, а след това може да се работи и по такъв модел.

Юристи на БФС и на клуба ще имат нови срещи в Министерския съвет идната седмица с разглеждане на още варианти.

След проведените разговори бе дадена „зелена светлина“ желанието на футболния клуб и милионите червени фенове да се случи. Последната дума ще има президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, като предстоят срещи и с него.

Същевременно в БФС още се чакат становищата на УЕФА и ФИФА по изисканото от София отлагане на евентуални санкции на ЦСКА – отнемане на точки и изваждане от евротурнирите заради натрупаните задължения.

Източник: Труд

Ощр от категория Футбол