Намери ни
To Top

Трагедия разтърси Байерн! Световните легенди склониха глави! Футболен гений ни напусна

Световните футболни легенди склониха глава, след като трагична вест разтърси света на футбола. От този свят, на 90-годишна възраст в Райт им Винкл, си отиде големият германски футболен треньор Детмар Крамер.

Той постига най-големите си успехи като наставник на Байерн (Мюнхен), който води в периода януари 1975 – ноември 1977 година. С баварския гранд, в чийто състав тогава играят легенди като Франц Бекенбауер, Сеп Майер, Герд Мюлер и Ули Хьонес, той печели два пъти купата на Европейските шампиони през 1975 и 1976 година, както и междуконтиненталната купа през 1976 година.


Крамер е помощник на Хелмут Шьон в германския национален отбор на Мондиал 1966, на който Бундестимът достига до финала, но губи от домакина Англия с 2:4 след продължения.

В треньорската си кариера той работи още в националните отбори на Япония, Египет, САЩ, Малайзия, Република Корея и Тайланд, а на клубно ниво води Айнтархт (Франкфурт), Херта (Берлин), Байер (Леверкузен), Ал Итихад (Джеда) от Саудитска Арабия и гръцкия Арис (Солун).

Ощр от категория Тема на деня