Намери ни
To Top

Това го може само Чичо Пенчо: Честито, чорбари!

Само един човек може да прояви такова велико чувство за хумор. Димитър Пенев показа, че може да се майтапи във всеки един момента по време на отбелязването 67-годишнината от първата титла на ЦСКА в Музея на славата на „Армията”. Там бяха и отборите от детско-юношеската школа на „червения” клуб.
„Да честитим празник на цесекарите, на чорбарите”, изцепи се Чичо Пенчо.

Той изрази съжаление, че тимът се намира във „В“ група.
„Много от ръководителите и президенти си отидоха от този клуб, починаха, Бог да ги прости, но името на ЦСКА продължава в целия свят, в Европа. Надявам се, че на тази възраст, тези момчета, които са млади футболистчета, ще запазят в главичките си думите на бат Сашо Манов за историята. Само мога да им пожелая успех, но е доста трудно на този етап израстването на нашите деца, не само в ЦСКА“, добави най-големият български треньор.
„Знаете, последните 20 години има промяна в държавата, постоянно се мисли за бизнес, пари… дори вече не се поздравяваме в публичните пространства. Наведени глави и всеки мисли индивидуално. Футболът е колективна игра и трябва да се мисли колективно”, добави легендарният треньор
Димитър Пенев взе думата и за скандала на „Герена” между юношеските отбори до 19 години на Левски и ЦСКА (2:0):
„Това не е от сега. Просто доста промени се направиха…Правилникът е един по футболната игра по цял свят, а ние отделни години, отделни етапи зачертаваме някои точки, други се пускат, които някои от УЕФА и ФИФА не ги знаят, но при нас фигурират.

„Миналата седмица чух едни приказки, че първата група, елитната, едни отговорят. Във В групите други отговорят. Аз мисля, че във футбола един отговоря. Има си президент. Футболът трябва да се командва от една дистанция, не от няколко”, съобщи Блиц.

Ощр от категория Тема на деня