Намери ни
To Top

Той няма сърце! Как можа да си го изкара на нея?

Жозе Моуриньо не прояви никаква милост към апетитната лекарка на отбора Ева Карнейро. Португалецът бе бесен и каза, че е много недоволен от медицинския си екип, след домакинското равенство на неговия Челси срещу Суонзи (2:2), в което „лъвовете“ останаха с 8 полеви играча.

До това се стигна, след като, през втората част, директен червен картон получи вратарят Тибо Куртоа и Оскар трябваше да напусне, за да влезе новият страж Асмир Бегович.

В заключителните минути на срещата, когато Еден Азар остана да лежи на терена, от лекарския щаб на Ева Карнейро се затичаха, за да окажат лекарска помощ на белгиеца.


Според правилата, ако докторите се появят на терена, то играчът задължително трябва да го напусне и да получи разрешение от рефера, за да се върне.

„Трябва да разбираш играта, няма значение дали си медик, секретарка или човек, отговарящ за екипите”, отсече вбесеният Моуриньо, който смята, че не е имало нужда от намесата на лекарите.

„Трябва да знаеш, че отборът ти е с човек по-малко и когато влезеш на терена, за да помогнеш на даден играч, да си сигурен, че той има сериозен проблем. А аз бях убеден, че Еден нямаше такъв. Той бе ударен и беше уморен, но моят медицински щаб постъпи импулсивно и наивно. Така на практика останахме с двама души по-малко“, допълни Сепциалния, който бе помолен да коментира решението на рефера да изгони Тибо Куртоа и да отсъди дузпа в полза на Суонси, която бе реализирана за крайното 2:0, но не пожела да го стори:

„Ще ви помоля вие да направите това, имате си камери и специалисти, така че давайте, аз няма да го направя“, каза португалецът, който непосредствено след срещата посочи, че гостите са нямали шанс, ако численото равенство на терена не е било нарушено.

Ощр от категория Тема на деня