Намери ни
To Top

Той го направи! Страхотен ден за футбола! В следващия кръг на Шампионска лига ще участва…

Страхотна новина от тази вечер! Обичайният заподозрян го направи отново! И така българския футбол ще има представител в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Става въпрос за може би най-добрият ни треньор на ниво европейски битки в момента Станимир Стоилов.

Поставен до стената, длъжен да вкара два безответни гола и доиграл мача с 10 човека – тимът на Астана сътвори подвиг.

Отборът на Мъри надделя с 3:1 над Марибор (участник в групите на ШЛ от миналия сезон).


Първата среща бе завършила 1:0 за словенците, а в края на полувремето на ревашна резултатът бе 1:1. Тогава гол в 43-тата минута даде шанс на Астана, а през втората част домакините стигнаха до триумфа с 3:1, въпреки, че играха в последните 25 минути на срещата с човек по-малко.

Така Стоилов го направи отново – страхотен успех за Мъри. В следващата фаза тимът му излиза срещу участник от Финландия, а при успех Астана влиза най-малко в групите на Лига Европа.

Очертава се България да има представител на високо ниво в евротурнирите и през есента на равнище треньори в лицето на наистина страхотния специалист Станимир Стоилов.

Респект пред поредния му голям успех. Отличен ден за футбола в Казахстан, а и доказателство, че българската школа при наставниците има какво да покаже. За жалост обаче Мъри прави новите си подвизи в Европа с чуждестранен тим, а не с български отбор. Тук обаче вината не е в Стоилов.

Ощр от категория Анализ