Намери ни
To Top

След загубата от Милсами, в Разград паднаха редица рекорди. Най-лошият е на плещите на треньора

Загубата на Лудогорец от Милсами счупи редица рекорди. Оказа се, че молдовците са разбили няколко ключови факта в историята на българския тим.

Милсами стана първият отбор, успял да си тръгне с успех от „Лудогорец Арена“ в Европа. Досега шампионите никога не бяха падали в Разград.


В предишните си 5 срещи те бяха записали 3 победи и 2 равенства, при голова разлика 10-2.

Това бе и първата загуба за „зелените“ на свой терен за последните 20 месеца. За последно в Разград Левски успя да изтръгне успех с 0:1 през декември 2013 г., отключвайки серия от 30 мача без поражение за Лудогорец.

Освен това Лудогорец не успя да вкара гол в осми мач от евротурнирите. Преди загубата от Милсами, „орлите“ не бяха вкарали в мачовете с Базел (0-2) в Швейцария, Партизан (0-0) в Разград, Стяуа (0-1) в Букурещ, Базел (0-4) в Швейцария, Реал (0-4) в Мадрид) и два в Лига Европа – Валенсия – два пъти (0-3 в София и 0-1 в Испания).

Бруно Рибейро пък стана първият треньор на тима, който дебютира със загуба, откакто отборът се подвизава в елита на България. Останалите специалисти, водили зелените – Ивайло Петев,Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев, не са допускали грешка на старта. Първият тръгна с равенство срещу Локо Пд (0-0). Наследникът му Стоев пък записа категоричен успех с 3-0 над Слован Братислава в първия си мач. Последният, водил Лудогорец преди Рибейро – Дерменджиев, победи с класическото 3-0 Марек в Разград, съобщава „Тема спорт“.

Ощр от категория Футбол