Намери ни
To Top

Брутално! Вижте каква финансова инжекция влиза в Лудогорец, сумата е умопомрачителна

Брутално! Всеки трябва да види каква финансова инжекция влиза в Лудогорец. Докато ЦСКА и Левски се молят за бюджет от 5-6 милиона, орлите получават следните суми.

Лудогорец ще прибере още 1 милион евро от участието си в групите на Шампионската лига, научи Sportal.bg. Средствата ще дойдат от преразпределението на парите от ТВ правата.


Очаква се в следващите седмици УЕФА да преведе по сметката на разградчани крупната сума.

С нея приходите на клуба от най-комерсиалния турнир ще достигнат до 38 милиона лева. Като прибавим и заработеното от Лига Европа, сумата набъбва на 50 милиона лева, пише медията.

Така излиза, че финансовият ластик между най-обичаните родни отбори ЦСКА и Левски и Лудогорец е на практика огромен. Неучастието на червени и сини в Европа през следващия сезон пък означава само едно – разградчани се очертават като тотален хегемон на БГ почва на база космическият си бюджет, в сравнение с основните конкуренти в „А“ група.

Само за ново влизане в групите на ШЛ зелените пък биха прибрали 23 милиона лева (дори и да не спечелят точка в турнира, при още успехи сумата пък ще нараства с милиони).

Ако се провалят в пресявките на Шампионска лига, но продължат в Лига Европа, то в касата на Лудогорец ще влязат в най-лошия за тях случай минимум 6 милиона лева.

Ощр от категория Анализ