Намери ни
To Top

Цял свят коментира! Двамата най-големи в един отбор! Супер-изненада вече може да се очаква от…

Двамата най-големи в един отбор! А името на тима не е от най-популярните в Европа. Считано от този сезон обаче супер-изненада в европейските клубни турнири може да се очаква от гранда на Норвегия – Розенборг.

Двукратните олимпийски шампиони в биатлона Емил Хегле Свендсен и в ски бягането Петер Нортхуг ще подготвят футболистите на Розенборг, разкри треньорът Коре Ингебригтсен, цитиран от „7 дни спорт“.

„В Норвегия имаме много компетентни спортисти.


Идеята ми е не да ни водят тренировка по ски бягане, а да научат играчите какво да правят в ежедневието си, за да бъдат успешни като тях в световен мащаб“, обясни Ингебригтсен.

В края на този сезон Нортхуг смаза конкуренцията на Световното по ски-бягане и доказа, че е най-добрият в този спорт. Свендсен пък в момента е ас номер 1 на норвежкия биатлон, след като Бьорндален вече е на сериозна възраст, а братята Бьо все още не са изградили нужното постоянство.

Нортхуг и Свендсен са уникални характери. Волята им е безгранична, а уменията им и опитът невероятно големи.

За любителите на всички спортни прогнози – спокойно може да се очаква този сезон Розенборг да е доминант в Норвегия и да гони силно представяне в европейските клубни турнири. Тимът ще участва в Лига Европа. А гонейки титлата във вътрешния шампионат тази кампания, след това ще се цели в пробив в Шампионска лига.

Ощр от категория Тема на деня