Намери ни
To Top

Само часове след голяма победа! Трагична смърт в семейството на Кличко, ето защо Влад е…

Трагична смърт покоси семейството на Владимир Кличко, само часове след голяма победа на украинеца. Влад е мразен в България, но трябва да му се отдаде заслуженото, що се отнася до сила на ринга.

Дори най-върлите фенове на Кубрат Пулев биха признали, че Владимир има своите достойнства четейки тази история. Днес той записа поредна победа, защити титлите си срещу Дженингс.


Но кариерата на Кличко не е орисана само с радост.

Следващите редове показват защо Владимир Кличко е може би най-неудобният съперник в света. Освен класен и с отлично изградена империя зад гърба си, той е боксьор вече преживявал най-тежкото в спорта и живота.

На 2-и юли 2011 година Влад се изправя срещу Дейвид Хей. Според мнозина специалисти това със сигурност е най-трудният мач на Володя от дълги години насам. Владимир се боксира в любимия си град Хамбург, а в Германия по същото време е и баща му, на който е кръстен малкия брат Кличко.

Родителят на Влад е на смъртно ложе, а боксьорът е задължен да се бие на ринга срещу Хей. Британецът се опитва да превърне мача в цирк на пресконференциите и изказванията преди срещата, а моментът за Владимир е толкова тежък в личен план.

Кличко обаче не се пречупва, печели срещата по точки, а след двубоя баща му е транспортиран в Киев. И последният опит за най-модерно лечение не помага. Броени дни, буквално часове след мача с Хей, Владимир Кличко – старши си отива от този свят.

За боксовите специалисти боят Кличко – Хей е шедьовърът на сегашното десетилетие, а за Владимир той е един спомен за дни изпълнени с много болка и тъга.

Може би има огромна сянка, че Влад използва допинг. Че се бие по свои правила, че агенцията К2 е мафия. Но никой не трябва да твърди, че това момче няма сърце. Кубрат Пулев загуби миналата година от една легенда. От мъж, който вече е преживял всичко на ринга и се е завърнал още по силен – Владимир Кличко.

Ощр от категория Анализ