Намери ни
To Top

Статистиката на Бербатов издаде: ето докъде ще стигне Монако в Шампионската лига

Казват, че футболът е игра, която не е подчинена на логиката. Е, има и факти, които сочат точно обратното и такава е статистиката на Димитър Бербатов срещу Арсенал. Като потвърждение за казаното дойде и първият мач на Монако срещу „топчиите“, спечелен с 3:1. За победата с основен принос бе Димитър Бербатов, вкарал  втория гол за тима от Княжеството, а цифрите са категорични – щом Бербатов запише минути в турнир на директна емиминация срещу Арсенал, тимът му (независимо кой е той), стига до финал, който обаче почти винаги губи.

Така се случи с Байер Леверкузен в Шампионската лига (2002 г.), с Тотнъм (2008 г.) в Купата на лигата и с Юнайтед в Шампионската лига през 2009 г. За съжаление, само веднъж рекордьорът по голове с фланелката на България се оказа от печелившата страна – през 2008, когато спечели „Карлинг Къп“, в момента „Кепитъл Уан Къп“, с екипа на „шпорите“.

На фона на гореспоменатото, статистиката подсказва, че най-вероятно Монако ще стигне до финал в Лигата на богатите, на какъвто игра срещу Порто преди десетина година. Като се има предвид, че на четвъртфиналите съперник може да бъдат именно „драконите“ или някой измежду Базел или Байер (Л), например, шансовете за подобно нещо не изглеждат малки.

Ощр от категория Анализ