Намери ни
To Top

ТАЗИ ГРАФИКА издаде: ето защо Меси пропусна дузпата срещу Сити!

Лео Меси отново разочарова феновете на Барса при изпълнение на дузпа този сезон. Голмайстор №1 на тима за кампанията, а и за всички времена, се нагърби с тежката задача да вкара във вратата на Манчестър Сити за 3:1 в добавеното време на мача. Но не успя. Така Меси през сезона е вкарал едва 3 гола от 6 изпълнени дузпи.


Защо обаче Меси профука дузпата?

Графика дава интересна подробност, която на практика подсказва защо Меси сгафи – реши да пробва в традиционния ъгъл, в който бие дузпите. Определено Меси има афинитет от 11-те метра да праща топката в десния ъгъл на вратата. Статистиката показва, че в 4 от досегашните 6 случая той е предпочел именно да обстрелва долу вдясно. Което със сигурност е направило впечатление на страж от класата на Джо Харт, който вероятно е бил подготвен за подобно предизвикателство. Само два пъти Лео е бил в другия край на вратата, като веднъж дори не е улучил рамките. Това вероятно го е накарало да не рискува с удар вляво, а да бие в обичайния край.

Преди да избере лявата страна на Джо Харт, аржентинецът вече имаше 2 гола от 3 изстрела в десния край. Интересно е, че и в двата случая топката е влязла почти до гредата, което я е направило по-трудна за хващане. Меси е пробвал веднъж да бие до гредата и в левия край, ала както виждате от червената точка най-вляво, изстрелът е бил на около половин метър от желаното място.

 

penalt

 

Ощр от категория Футбол