Намери ни
To Top

Ето кой футболист е ключът на Левски към спирането на хегемонията на ЦСКА във „вечното дерби“

Левски е в тежка серия от 6 последователни поражения срещу ЦСКА и общо 7 срещу „армейците“, когато са водени от настоящия им треньор Стойчо Младенов. Но за „сините“ се появи надежда и нейното име е… Емил Нину. Румънецът признава, че когато е дошъл на „Герена“, не е знаел за кошмарната поредица от загуби от „червените“, но бранителят знае рецептата.

Сега, след като е наясно с негативната статистика, бранителят от северната ни съседка е амбициран да помогне на 26-кратния шампион на България да сложи край на пораженията във „вечното дерби“.


„Нямах представа, че Левски има шест поредни загуби от ЦСКА. Мисля, че в подготовката свършихме добра работа и се надявам през пролетта да променим тази негативна серия. Наясно съм, че това е най-големият мач за феновете тук, двубой на ниво Европа и че нищо друго освен успех над противника няма значение. Резултатите от останалите срещи са по-маловажни“, коментира Нину.

В Румъния, като футболист на Университатя Клуж, съм бил част от градското дерби с ЧФР Клуж. Десет години нямахме победа над съперника и едва миналата година най-накрая успяхме да постигнем такава. Сега се надявам да сложа край и на загубите във Вечното дерби“, допълни румънският защитник.

Именно в Румъния Университатя още при първия си опит с новото попълнение Нину, бие Клуж, при това като гост с 2:1. И именно Нину идва за „синя“ България като поличба, че „червеният“ кошмар може да бъде спрян.

Източник: „Тема Спорт“

Ощр от категория Футбол

  • Клоп: Бяхме прекалено прибързани на моменти

    Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, коментира отпадането на неговия отбора от фазата на четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Мърсисайдци не...

    19/04/2024
  • Ван Дайк: Разочаровани сме

    Капитанът на Ливърпул – Вирджил ван Дайк, говори след разочароващото отпадане на отбора от Лига Европа. Мърсисайдци победиха Аталанта с минималното...

    19/04/2024
  • Ван Дайк: Разочаровани сме

    Капитанът на Ливърпул – Вирджил ван Дайк, говори след разочароващото отпадане на отбора от Лига Европа. Мърсисайдци победиха Аталанта с минималното...

    19/04/2024