Намери ни
To Top

Левски и ЦСКА се обединиха срещу всички останали в А група!

Ръководствата на Левски и ЦСКА се обединиха по особено важен въпрос, който ще ги изправи срещу всички останали клубове от родния елит.

Темата е прозаична. Става въпрос за пари. И по точно за тяхното разпределение.


Сини и червени искат средствата, които клубовете получават от ТВ правата, да бъдат разпределени по италиански и испански модел. Това означава, че грандовете, в случая Левски и ЦСКА, получават лъвският пай от средствата.

За пример, в Испания Реал Мадрид и Барселона прибират с няколко пъти повече от по-малките клубове от ТВ права. В Италия път Ювентус е тотален доминант от приходи от това перо.

В Англия системата е различна. Клубовете от Висшата лига прибират почти идентични суми.

Връщайки се на ситуацията в родната А група, ръководството на Левски предложи на колегите си от ЦСКА обединение по тезата, че разпределението на милионите да не е на всички клубове почти по равно, а според гледаемостта и интереса, който предизвикват в „А“ група, съобщава „Тема Спорт“.

До това становище стигнаха вчера от Левски след проведено заседание на Управителния съвет.

От клуба анонсираха, че ще искат среща с ръководството на ЦСКА по въпроса, а се очаква от „Българска армия“ да се съгласят с подобен подход.

Само преди месец клубовете подписаха нов договор за телевизионните права на стойност 30 милиона лева за следващите 5 години с фирмата на братята Кирил и Георги Домусчиеви – „Футбол Про Медия“.

Ощр от категория Футбол