Намери ни
To Top

Спонсорът, наливащ 18 милиона евро на година в сметката на Меси, нареди: Лео, време е да подпишеш с…

Не скандал с Луис Енрике, а чисто икономически интереси са причината Лионел Меси да иска да напусне Барселона след края на сезона, пише в анализ на El Economista.

Спонсор, който налива по 18 милиона евро на година в сметката на Меси, настоява  звездата да смени клубната си принадлежност, за да се постигне силен маркетингов ефект.

Въпреки че аржентинецът има договор с „Адидас“, след анкета, направена от немската спортна компания, се е оказало, че 70% от феновете асоциират Лео с „Найк“ – концернът, който е най-сериозният конкурент на немците.

Разбира се, причината е, че американците обличат Барселона и запалянковците виждат Меси най-често с фланелка на „Найк“.


От „Адидас“ са готови да финансират сделка, която да прати Лео в някой от клубовете, които имат споразумение с немския концерн.

Става въпрос за клубове, като Байерн Мюнхен, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Както е известно, от следващия сезон червените дяволи сменят „Найк“ с „Адидас“.

Спонсорите на Лео се надяват да го убедят да премине в Байерн. Причината е, че „Адидас“ е един от акционерите в клуба. Фактът, че наставник на мюнхенци е Хосеп Гуардиола, пък е използван като изкушение за Бълхата. Меси спечели всичко възможно, когато треньор на Барса бе Гуардиола и взаимоотношенията между двамата са превъзходни.

Какъв ще е изборът на Меси предстои да разберем след края на сезона…

Ощр от категория Трансфери