Намери ни
To Top

Българският футбол е жив! Лично Венгер даде команда: Арсенал взима…

Българският футбол е жив! Нашите таланти все още се котират на най-високо ниво. Лично мениджърът на Арсенал Арсен Венгер издаде команда и лондончани идват в Родината ни, за да вземат едни от най-големите надежди на родния футбол. Разбира се момчетата, трябва да заслужат тази чест, първата стъпка вече е направена.

Футболният арсенал от играчи на ДФК Звездичка е провокирал интереса на английския гранд Арсенал.


Три дарования- родени през 2003 година на бургаската школа ще бъдат тествани от доверен на Арсен Венгер човек от школата на артилеристите.

„Да, вярно е. Децата ще навършат години, които им позволяват да преминат в големи клубове, ако родителите им дадат съгласие за това. Човек на английския гранд действително идва при нас и пожела да наблюдава в игрова обстановка въпросния набор“, сподели председателят на „звездичките“ Петър Алексиев.

Любопитен момент е, че в родния детски клуб се придържат към методите за подготовка при подрастващите, досущ както в лондонския колос.

„Умишлено няма да спомена имената на децата – обект на интерес. Този набор спечели няколко международни и национални турнири, а в първенствата на БФС се представя отлично. Треньор на 2003 г. е един от най- успелите и популярни български футболисти от близкото минало Нено Ненов“, уточни Алексиев.

Децата са селектирани единствено и само от бургаските учебни заведения и с тях се работи усърдно, така както и с останалите по- малки на възраст съотборници в школата. Главния мениджър на Арсенал е почерпил информация за развитието на бургаските дарования чрез свои довереници на Балканите и от Мордехай Шпиглер – един от шефовете на детско- юношеския футбол на УЕФА.

Респект към всичко, което правят в ДФК Звездичка, може би именно от там ще излезе новата голяма звезда на българския футбол. Интересът на Арсенал говори достатъчно красноречиво за това, че родните таланти са изключително даровити и единственото, което е нужно е да се работи професионално и отговорно с тях.

Ощр от категория Тема на деня