Намери ни
To Top

„Гардиън“: Има сензационен кандидат за подписа на Меси, това е единственият му шанс за трансфер!

Британската медия „Гардиън“ за пореден път наля масло в огъня около потенциален трансфер на Лео Меси. Голямата звезда на Барселона заяви след церемонията за „Златната топка“, че на този етап не обмисля трансфер, макар часове по-рано да бе казал, че не знае къде ще играе в близко бъдеще. Според британците, докато всички спрягат Челси и Ман Сити за нов работодател на Меси, такъв може да стане Манчестър Юнайтед!

„Гардиън“ припомня, че единствено „червените дяволи“ могат да платят 250 милиона евро за правата на Меси без да нарушават правилата за финансовия феърплей. Другият клуб, който може да извади подобна сума на този етап е Реал (М), но на приктика трансфер на Меси при „кралете“ е абсурден.


 Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал получи зелена светлина още през лятото за мегатрансфер от ръководството на тима. Факт е, че от следващия сезон само от спонсорския договор с Адидас „червените дяволи“ ще получават по 75 милиона лири годишно. Фенската база на Юнайтед наброява близо 700 милиона души по цял свят, което гарантира бърза възвръщаемост на вложените средства.

Ощр от категория Анализ