Намери ни
To Top

Шок! Гласуване във Франция даде „Златната топка“ на…

Родината на президента на УЕФА Мишел Платини шокира с резултати! Във Франция бе проведена анкета от вестник „Л’Екип“ за това кой да стане носител на „Златната топка“ на ФИФА и „Франс Футбол“ за 2014 г.


Изненадващо французите поставиха пред абсолютния фаворит и почти сигурен победител Кристиано Роналдо… Мануел Нойер!

Очевидно историческото съперничество между Франция и Германия е забравено, след като стражът на Бундестима бе провъзгласен за №1 на планетата за 2014 г.Трети в подреждането остана Лео Меси.

Нойер пък остана на второ място в друга анкета на същото издание – за „Спортист на планетата за 2014 г.“ след пилота от „Ф1“ Люис Хамилтън.

От френското издание отбелязват, че Мануел Нойер е осъществил революция с вратарския пост, пренасяйки играта на съвсем различно ниво. Нойер често действа като последен в отбраната, а освен като либеро, той се справя отлично като краен защитник и като плеймейкър, пускайки голови подавания от дълбочина.

 Явно във Франция мразят Реал (М), след като Роналдо е единственият представител на еврошампиона, който попада в топ 10 на футболистите на 2014 г. Байерн (М) пък има 4-ма представители, а дори Барса, която през сезон 2013/2014 г. се представи слабо, има двама играчи в топ-а.

 

Ощр от категория Анализ