Намери ни
To Top

Левски сложи таван на заплатите, цифрата е изненадваща!

Ръководството на Левски постави таван на заплатите на играчите, които ще бъдат привличани.

Предвид сериозните дългове в размер на около 40 млн. лв., сумата е доста изненадваща – играчите трябва да се вместват в 17 хиляди лева, за да подпишат с клуба, или около 8500 евро. Това ще са и най-високите възнаграждения, но максимум един или двама ще ги получат.


Все пак цифрата надвишава дори тавана в ЦСКА, койте е 15 хиляди, както и многократно тези в пловдивските Ботев и Локомотив.

На „Герена“ планират да привлекат поне петима нови. Клубът е под мониторинг от УЕфА и е длъжен да започне да харчи по-малко пари отколкото изкарва, за да може да вмести в изискванията за спазването на финансов феърплей.

Собственикът на клуба Тодор Батков вече обяви, че бюджетът на сините за Настоящата 2015 година ще е 8 милиона лева. А месечните възнаграждения на първия отбор и на щаба трябва да бъдат 8 рамките на 250 хиляди лева. Всички по-големи разходи, които ще се правят, вече ще трябва да бъдат одобрени от Управителния съвет на клуба.

Първата му сбирка ще е на 5 януари. В момента в него членовете са четирима, но трябба да набъбнат до 7.

Председател на органа е Иво Тонев, а в него влизат още финансовият директор Константин Баждеков, както и тръстът „Синя България“, и Националният клуб на привържениците. Очаква се двама близки до Иво Тонев също да намерят място в УС, като те ще подпомагат и финансово сините.

Източник: „Тема: Спорт“

Ощр от категория Анализ