Намери ни
To Top

Тончи Кукоч скочи фатално! Аут е за 2 години от футбола!?

Левият бек на ЦСКА Тончи Кукоч скочи фатално. Футболистът е известен с ексцентричния си вид и нрав, а този път Тончи осъществи действие, което може да се окаже с крайно неприятни последици за играча.

Кукоч участва на демонстративен турнир в родината си и пред цялата общественост излезе с фланелка, че местната федерация е МАФИЯ.

Хърватската футболна федерация и Дисциплинарната комисията с председател Саша Павличич Бекич се събира специално по казуса „Кукоч“.


Местната медия „Ютарни Лист“ твърди, че от УЕФА ще признаят всяко решение на колегите си от Хърватия.

Самото решение трябва да бъде факт до месец, а възможните наказания варират от порицание до две години лишаване от състезателни права.

Така, ако от Федерацията и Комисията са достатъчно ядосани на Тончи за това, че ги нарича Мафия ще могат да го спрат от футбола за цели 2 години.

Самият Кукоч обаче отново демонстрира самочувствие и заяви, че не се притеснява, защото не живее в Северна Корея, а в демократичен строй, при който всеки може свободно да изказва мнението си.

Факт е обаче, че появата на Тончи с фланелка с надпис МАФИЯ и логото на местната футболна федерация е една от най-коментираните теми в Хърватия и уронва престижа на ръководния орган, а Кукоч го грози брутална санкция, ако от Централата решат да са строги докрай.

Тончи Кукоч обича да скача в буквален и преносен смисъл на противниците си, но този път прекали.

Ощр от категория Анализ