Намери ни
To Top

Ето кой играч бележи най-често на „Боксинг дей“, коефициентът да вкара гол днес е 9.50!

Наближава периодът в годината, в който могат да се печелят и губят титли в Англия, а спортното издание на „Дейли мейл“ направи бърз исторически преглед на мачовете на „Боксинг дей“ – деня, в който християните отварят кутиите със своите коледни подаръци.

От статистиката изскачат любопитни факти като забележителната успеваемост на Манчестър Юнайтед и Гарет Бари. Средните коефициенти за победа на Юнайтед над Нюкясъл и за гол на Бари (Евертън) срещу Сток Сити са съответно 1.40 и 9.50.

1. Манчестър Юнайтед е кралят на Коледа: когато става въпрос за печелене на три точки на празника, „червените дяволи“ са впечатляващо успешни.


Те са загубили само един от 22-те си мача на 26 декември, като поражението датира от 2002 година. Съперник тогава е Мидълзбро, а резултатът – 1:3. Процентът на победите е 86,4%, което е в основата на 13-те титли от Висшата лига. Арсенал е втори в тази класация с 68,2% при 15 победи от 22 мача.

2. Без победа: Три клуба от настоящия елит не са подарявали на феновете си победа на „Боксинг дей“. Това са Бърнли, Хъл Сити и Суонзи. Не само това, а те дори нямат и точка. Астън Вила пък е отборът с най-нисък процент на победи от традиционните елитни клубове, като отборът от Бирмингам е спечелил само 3 от 22-та си мача на 26 декември.

3. Гарет Бари обожава „Боксинг дей“: През годините някои футболисти направиха особено впечатление на деня след Коледа, като изненадващото име в списъка е това на Гарет Бари. Той е вкарал три пъти за Вила и веднъж за Сити, а през тази година ще има шанс да се разпише срещу Сток Сити. От действащите играчи пък Тио Уолкът води в класирането с шест попадения, докато лидер е Роби Фаулър с осем. По седем гола имат Тиери Анри и Роби Кийн.

 

Ощр от категория Тема на деня