Намери ни
To Top

Със сълзи в очите Тити призна: Левски има по-малко от 10% шанс да…

Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов призна, че ситуацията в клуба никак не е розова и  бъдещето носи само неяснота.

„В момента шансовете да се запази баскетболния Левски са едва 10% и това е прекалено оптимистична прогноза“, това каза наставникът на „сините“ Тити Папазов, цитиран от БГНЕС.

Папазов разказа за тежкото положение в клуба, който е напълно без финансови средства. Тити разкри, че в приятелски разговор са се разбрали с играчите след 1 януари да бъдат свободни да напуснат, ако статуквото не се промени.


Уви, за баскетболния клуб обаче все още няма благодетел, който е готов да инвестира, а според Папазов няма и изгледи да се появи в рамките на следващите 10 дена.

„Винаги е приятно да те награждават за успехи. Пожелах си в годината на юбилея да спечелим поне едно отличие, а успяхме да спечелим три от три. Много хубава година, но за съжаление с много лош край. Положението е много тежко и имаме време да намерим разрешение до края на месеца. За съжаление към днешна дата няма никакви изгледи да се справим с тази тежка ситуация. Надяваме се и вярваме, защото не мога да си представя, че София ще остане без баскетболен отбор. След 1 януари ще е много тежко, защото сме се разбрали, че след тази дата и ние ще постъпим коректно с тях и ще им позволим да си тръгнат, за да се борят за хляба си и да изкарат средства. Те четири месеца са без заплати, но само моралът им не им помага в магазина. Голяма гордост е да си играч на Левски, но всичко си има предел. Това, което те направиха до момента заслужава адмирации, но всичко си има граници. В зависимост колко си тръгнат ще прецизираме след това. Обяснявам си положението в клуба с тежкото положение на държавата. Получиха се доста стресови ситуации, които уплашиха много хора. Хората имат трудности, защото нямат възвръщаемост на финансите. Изглежда съвсем реално да закрием клуба, защото има само 10 дена. Предстоят ни разговори и се надявам да дойде някой вълшебник. В момента шансовете да го има отбора са 10 към 90 и това е прекалено оптимистично, което казвам. Положението е много тежко. Обръщам се към всички, които имат желание, защото това е най-важното. Има много хора, които искат да помогнат, но не могат. А тези, които могат не искат. Ако няма баскетбол в София ще е голям шамар за българския спорт. Искам да вярвам, че по Коледа стават чудеса. Водят се много разговори, но нищо не се случва“, разказа Тити за тежкото положение на Левски.

Ощр от категория Баскетбол