Намери ни
To Top

Радост в синьо – спонсор с финансова инжекция за Левски преди Коледа

Намиращият се в тежка финансова криза „Левски“ е на път да си осигури свежи постъпления. Клубът е в напреднали преговори с генералния си спонсор „Лев Инс“ за нов едногодишен договор, който ще му гарантира 500 000 лв, съобщава „Преса“. Сегашното споразумение със застрахователната компания бе подписано през лятото и изтича в края на месеца. На „Герена“ очакваха „Газпром“ да дойде от 1 януари.


Проблемите с проекта „Южен поток“ обаче сложиха край на надеждите.

Върху фланелките на „Левски“ се рекламират още две компании. Дългогодишният партньор „Мтел“ също помага с около 500 000 лв. на сезон. В началото на века телекомът даваше по толкова всеки месец, а доскоро контрактът бе за 1,5 млн. лв. годишно. През ноември „сините“ станаха поредният роден тим, спонсориран от „Ефбет“ (останалите са ЦСКА, „Локо“ Сф, „Славия“, „Ботев“ Пд и „Локо“ Пд). От букмейкъра в касата ще постъпят 200 000 лв. до края на първенството.

Дори и да дойдат накуп, тези суми не решават текущите проблеми на „Левски“. До Нова година собственикът Тодор Батков трябва да покрие стари задължения за над 1 млн. лв., за да бъде подсигурен лицензът на пролетния дял. Адвокатът дължи и по няколко заплати на футболистите и служителите.

Сметките показват, че „Левски“ няма да вземе и стотинка от телевизионните права. Клубовете от „А“ група ще получат междинния транш от Нова телевизия преди празниците. На „сините“ се полагат около 120 000 лв., но от тях ще бъдат приспаднати глобите към БФС. Към днешна дата те са за близо 130 000 лв.

Станете част от общността на Левски ТУК!

 

Ощр от категория Футбол