Намери ни
To Top

Тенис легенда гръмко обяви пред целия свят: „Григор Димитров? Той е следващият…“

Тенис легенда гръмко заяви пред целия свят думи, към които нито един българин не може да остане равнодушен! Американското величие Джон МакЕнроу е убеден, че следващият носител на трофея от „Уимбълдън“ ще бъде Григор Димитров. Според носителя на 3 титли от първенството на Великобритания, този турнир бил „създаден за българина“. Припомняме Ви, че през миналия сезон Гришо детронира Анди Мъри на четъртфиналите преди да отпадне от бъдещия шампион Новак Джокович.

 „Ако трябва да посоча нов шампион в Лондон през 2015 г.


, бих посочил Григор Димитров. Той може да спечели надпреварата през следващия сезон, като на финала преодолее Новак Джокович. Този турнир е създаден за него“, заяви американецът.

 Макенроу очаква много и от австралиеца Ник Кирьос. „Небето е неговият лимит. Ако трябва да избера най-добрия играч под 22 години, това ще бъде Ник. Той има голям потенциал, за да се превърне в звезда. Когато го гледах на Уимбълдън, си мислех, че това момче със сигурност има потенциала за Топ 5. Казах си: „Боже мой, той е подобрил невероятно играта си през последните две години.“

 Американецът вижда в Кирьос бъдещата звезда на тениса не само заради качествата, които показва на корта, но и в цялостното му поведение.

 „В индивидуалните спортове е трудно да изпъкнеш толкова млад. Когато виждаш плам у някого, искаш да си като него. Надал играе с много заряд, а също така и Джокович. Федерер е повече като съвременна версия на Бьорн Борг. Искам да видя момче със строга собствена индивидуалност да си пробива път нагоре“, добави той.

 източник: TennisKafe.com

Ощр от категория Спорт