Намери ни
To Top

Великобритания, Германия и Сърбия се класираха за четвъртфиналите

Отборите на Великобритания, Германия и Сърбия се класираха за четвъртфиналите на провеждащия се в Мадрид турнир за „Купа Дейвис“, неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. И трите отбора записаха успехи с по 2:1 победи, които им гарантираха първо място в съответните групи.

Сърбия изхвърли от надпреварата шампиона за 2017 година Франция. Новак Джокович се наложи с 6:3, 6:3 над Беноа Пер за час и 10 минути, а по същото време Филип Крайнович спечели със 7:5, 7:6(5) срещу Жо-Вилфрид Цонга.


На двойки Никола Маю и Пиер-Юг Ербер спечелиха с 6:4, 6:4 срещу Янко Типсаревич и Виктор Троицки, но това бе без никакво значение за първото място в група „А’.

В група „С“ победител стана тимът на Германия, който се справи с Чили. Ветеранът Филип Колшрайбер спечели с 6:4, 6:3 срещу Николас Хари, но Кристиан Гарин успя да изравни след драматичен успех с 6:7(3), 7:6(7), 7:6(8) над Ян-Ленард Щруф. Така всичко трябваше да реши в мача на двойки, който Кевин Кравиц и Андреас Мийс спечелиха със 7:6(3), 6:3 срещу Марсело Бариос и Алехандро Табило. Загубата остави Чили на трето място в групата, но помогна на втория Аржентина да се класира за четвъртфиналите като един от двата най-добри подгласника.


В група „F“ първото място зае Великобритания след успех над Казахстан. На сингъл двата тима си размениха по една победа, като Кайл Едмънд се справи с Михаил Кукушкин с 6:3, 6:3, а Александър Бублик възстанови паритета след 5:7, 6:4, 6:1 срещу Дан Евънс. На двойки британците обаче бяха безпощадни и Джейми Мъри и Нийл Шкупски се наложиха с 6:1, 6:4 над Кукушкин и Бублик.

Четвъртфиналите на турнира започват тази вечер с мача между Австралия и Канада, а в петък са и останалите три двубоя от програмата – Сърбия срещу Русия, Великобритания срещу Германия и Аржентина срещу Испания.

Ощр от категория Тенис