Намери ни
To Top

Мартин Стоев: Не е редно преди Олимпиада да има дрязги

Едно от най-доказаните имена в българския волейбол Мартин Стоев коментира предстоящите олимпийски квалификации за мъже и жени, както и създаденият конфликт между федерацията и опозицията, която се води от водещите български клубове сред които Левски и ЦСКА. Това той стори след двубоя на Сливнишки герой в турнира за Купата на България срещу Ботев Ихтиман.

„По принцип преди тези две важни олимпийски квалификации, както за мъже, така и за жени, не е редно да има такива дрязги, защото те и без това са трудни, сега сигурно ще станат още по-трудни. Мисля, че не е моментът сега“, коментира Стоев по повод ситуацията в родния волейбол и искането на част от водещите клубове за оставка на председателя на БФВолейбол Данчо Лазаров.


Той коментира и какви са шансовете на българския национален отбор да се класира за Игрите в Пекин през 2020 година.

„Квалификацията е за едно място, независимо от програмата, трябва да спечелиш всички срещи, включително последната. Дали ще играеш с по-силните тимове в началото или края, не е от значение, трябва да спечелиш всички мачове, за да се класираш не може да минеш между капките. Програмата е както за нас, така и за другите отбори“, добави Стоев пред Гонг.

„Силвано Пранди коментира преди лятото, че който не играе в Лигата на нациите, няма да играе на Европейското първенство, а заведе хора, които не бяха играли в Лигата на нациите. На квалификацията, която предстои нека да отидат най-подготвените“, каза още Стоев по повод повиквателните към волейболистите в националния отбор.

Ощр от категория Волейбол