Намери ни
To Top

Играчите на Барса помежду си: Така няма да спечелим Шампионската лига

Въпреки победата с 2:1 при гостуването си на Славия (Прага) в Шампионската лига, след последния съдийски сигнал играчите на Барселона бяха видимо недоволни от своето представяне в мача. Според “Марка” напрежението се е пренесло и в съблекалнята на тима, където футболистите дискутирали помежду си случилото се на терена.

На разговора не присъствали хора от треньорския щаб, като е имало и някои остри моменти. Най-много говорили тарторите на отбора.


Сред първите думи били “Ако играем по този начин, няма да спечелим Шампионската лига”, твърди El Chiringuito. Липсата на всякаква реакция на терена от страна на тима напомнила за тежките загуби от Рома и Ливърпул особено когато Славия изравни и каталунците загубиха контрола върху мача. В съблекалнята си припомнили тези мачове, подчертавайки, че ако съперникът е бил някой от европейските грандове, той е щял да им вкара още няколко гола. Бездействието можело да се види и на резервната скамейка, откъдето нямаше реакция на събитията на терена. Играчите се самообвинявали, че приличали на група деца, неспособни да намерят отговор на случилото се в Прага, въпреки крайния успех.


В Барселона обаче знаят, че имат време за реакция, за да вдигнат нивото на игра за елиминационната фаза, която започва през февруари. Там осъзнават, че трябва да подобрят състезателния си дух и точно на това наблегнали тарторите на отбора. Този мач обаче дойде в подходящ момент, в който отборът е лидер в групата си и е близо до излизане от нея, допълва вестникът.

Ощр от категория Шампионска лига