Намери ни
To Top

Каспичан вкара тройка на Лудогорец, Дерменджиев се хвана за главата!

Каспичан отговори подобаващо на думите на треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев: „Ливърпул не е Каспичан.“ Местното Локо забоде 3 гола на орлите, а Дерменджиев може да се хване за главата, ако реши да види в исторически план какво представлява Каспичан за зелените, а именно сериозен съперник.

„Съвсем не искам да се създава атмосфера на омраза – сподели за „Труд“ бившият президент на местния Локомотив Васил Тасков, който е играл и за железничарите. – Аз самият съм юноша на Лудогорец.


Играл съм 4 години в Разград. Ето сега планираме напролет да направим турнир за 90-годишнината на футбола в Каспичан.

И ще поканим ветераните на Лудогорец, Черно море и Шумен. Да ни видят какъв стадион имаме, ще се срещнем, ще се прегърнем. Може да поканим и юношески отбор от Разград да играе с нашите. Иначе имаме победи над Лудогорец, помня например, че през 1997-а бихме с 3:1 през есенния полусезон във „В“ група и ги надиграхме тотално. А през 1998-а водехме с 3 точки пред „Лудогорец“ 4 кръга преди края. Обаче ни се повреди автобусът, не отидохме на мача в Главиница и паднахме служебно.

После загубихме с 2:3 в Разград след оспорван мач и те влязоха в „Б“ група. През 2003-та завършихме втори след Шумен във „В“ група. А да припомня, че следващия сезон бяхме заедно с Лудогорец в същата група…

Каспичан има традиции във футбола. Оттук са излезли известни футболни хора. Например Димитър Контев, който игра в няколко отбора в „А“ група (има и два мача за Левски – б. р.) После стана добър треньор, водеше младежкия национален отбор, няколко клуба в „А“ група, работи и в чужбина.“

Източник: „Труд“

Ощр от категория Тема на деня