Намери ни
To Top

ББО организира силен турнир по случай 22 септември

По случай деня на независимостта, Българска Баскетболна Лига съвместно с община Перущица, организира поредния силен баскетболен турнир! 

Непосредствено преди началото на сезон 2019/2020 г., предстартовата треска е завладяла всички отбори участници в най-голямата баскетболна лига в България -> Българска Баскетболна Лига

За пореден път многофункционалната спортна зала в град Перущица, приема поредния силен баскетболен турнир, който ще бъде истински празник.

На 21ви и 22ри септември 4 отбора мъже и 4 отбора за деца до 12 години ще си спретнат едно истинско фиаско и ще определят носителя на „Купата на Независимостта“!
Участници при мъжете са шампионите за сезон 2018/2019 в регион ЮГ – Хебър Пазарджик, шампионът в регион ИЗТОК – Светкавица Търговище, Националният Шампион на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 – Микс София и абсолютният аутсайдер, отборът на Макс спорт Пловдив.

Паралелно с този турнир, поради малкия брой мачове на децата до 12 години организирани от БФБ, ще се проведат и срещи между четири отбора на подрастващи, поканени от кмета на града Ради Минчев.


Отборите, които ще участват в турнира за момчета до 12 години са – Ънстопабъл Добрич, Хебър Пазарджик, Стамболийски и домакините от Перущица.

Както винаги настроението ще бъде приповдигнато с музика, награди, купи, медали и много качествен баскетбол. 

Организаторът на регион ЮГ – Димитър Чанков, заяви, че мащабите на организацията, им дава възможност да импровизират и затова успеха ще дойде с бързи темпове. „Ние в Българска Баскетболна Лига работим на много високо ниво и всеки се раздава на 100%, за да надграждаме постоянно постигнатото до момента. През последната година освен лигата, организирахме много други турнири за мъже, юноши, кадети и 3х3 стрийтболи, които преминаха безупречно и на много високо ниво!“ добави той.

Турнирът ще се състои с помощта на едни от най-големите  приятели  на лигата – г-н Ради Минчев, кмет на Община Перущица и г-н Янислав Марков- президент на БК Хебър, които дават мило и драго да се играе баскетбол възможно най-много.

Жребият за турнира отреди здрави битки, в които се очаква да има много емоция и качествен баскетбол като в първия полуфинал при мъжете се срещат финалистите от националните финали на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 -> Хебър и Микс.
Ето и цялата програма за двата дни:
 21.09.2019 г.
 Спортна зала „Перущица“
 1/2 финали

 12:30 часа  БК ХЕБЪР Пазарджик U12 vs БК Стамболийски U12

 14:30 часа  БК „Unstoppable“-Младежки отбор U12 vs БК Перущица U12

 16:30 часа  БК ХЕБЪР Пазарджик vs МИКС

 18:30 часа  БК „Светкавица – Търговище“ vs Макс Спорт

–––––––––––––––––––

 22.09.2019 г.
 Спортна зала „Перущица“
 ФИНАЛИ

 10:00 часа  Мач за 3то място момчета U12

 12:00  часа  Финал момчета U12

 14:00 часа  Мач за 3то място мъже

 16:00 часа  Финал мъже

–––––––––––––––––––

Очакваме всички фенове в залата, а тези, които не успеят да присъстват ще могат да следят всичко случващо се, пряко в канала на БаскетболТВ в YouTube

#БаскетболЗаВсички
#БаскетболНаВсякъдe

Ощр от категория Баскетбол