Намери ни
To Top

Бунт в отбор от Шампионска лига, футболистите си искат предния треньор!

Валенсия най-вероятно ще бъде глобен от УЕФА, след като играчите на тима отказаха да присъстват на задължителната пресконференция преди двубоя с Челси от груповата фаза на Шампионската лига. Причината за действията на футболистите на “прилепите” е недоволството им от решението на собственика на клуба Питър Лим да уволни наставника Марселино. Това постави новият треньор на тима Алберт Селадес в неловка ситуация по време на срещата с медиите преди гостуването на „Стамфорд Бридж“.

“Очевидно ситуацията не е перфектна, но това е решение на играчите.


Нямам какво повече да кажа, нито какво да направя”, коментира Селадес преди мача в Лондон тази вечер. Собственикът на Валенсия изненадващо уволни Марселино в края на миналата седмица, въпреки че Марселино се представи отлично начело на тима в последните два сезона, като на два пъти завърши в топ 4 и осигури участие на клуба в Шампионската лига, а в края на миналата кампания донесе на Валенсия трофея от Копа дел Рей след победа над Барселона във финала. Парадоксално, Марселино заяви, че именно този успех му е коствал работата, тъй като Лим е бил недоволен, че треньорът е фокусиран върху финала, а не върху финиширането в топ 4 на Ла Лига, което той тъй или иначе постигна.

“Говоря с футболистите всеки ден. Те взеха решение да не се явят на пресконференцията, но между нас винаги има диалог. Тяхната реакция от моето идване е много добра и ще продължи да се подобрява. Духът в съблекалнята е на високо равнище. Започваме участие в най-добрия клубен турнир в Европа и това е предостатъчна мотивация за играчите да дадат най-доброто от себе си. Те искат да играят, да усетят атмосферата и да бъдат сред титулярите. Никой не иска да пропусне това, което е най-важното за мен”, допълни Селадес на пресконференцията.

“За нас ще бъде голямо и интересно предизвикателство да играем срещу Челси. Наясно сме, че те могат да ни създадат доста проблеми. Ние ще се подготвим по най-добрия начин за мача и ще се опитаме да постигнем положителен резултат”, каза още треньорът на Валенсия.

Изпълнителният директор на Валенсия Матео Алемани пък вероятно ще напусне поста си в близко бъдеще. Той не намира общ език със собственика на клуба Питър Лим, твърди „Cadena SER“. Според испанските медии, Лим непрекъснато се бърка в работата на Алемани, което той не харесва.

Също така изпълнителният директор беше против уволнението на старши треньора Марселино Гарсия Торал.

Именно Алемани доведе Марселино във Валенсия преди две години.

При Алемани Валенсия два пъти подред завършва в топ четири на Ла Лига.

Ощр от категория Световен футбол