Намери ни
To Top

Изчислиха кой понастоящем е най-скъпият футболен отбор в света!

Играчите на английския шампион Манчестър Сити са оценени на общата сума от 1.15 млрд. паунда. Според данните на “Transfermarkt” тимът на Пеп Гуардиола струва с цели 180 млн.


паунда повече от втория в класирането Ливърпул. Мърсисайдци са оценени на 959.1 млн. паунда, а трети е Тотнъм с 881.5 млн. паунда. “Шпорите” са чак осми в класирането за харчове през последните 5 години, но внимателните им инвестиции и таланти от школата дават своя резултат. Шестицата логично е допълнена от отборите от миналогодишния топ 6 като Челси (697.9 млн. паунда) предхожда Манчестър Юнайтед (644.6 млн. паунда) и Арсенал (570.3 млн. паунда).

Интересното в класацията е, че Манчестър Сити води на Манчестър Юнайтед над двойно, макар да са похарчили едва 100 млн. паунда повече за последните 2 години. Скъпи трансфери като Хуан Мата и Ашли Йънд губят стойността си, а покупки като Родри и Рахийм Стрърлинг са оценени високо. “Гражданите” също са и най-скъпия състав в света, а останалите отбори, минаващи границата от 1 млрд. паунда са Реал Мадрид и Барселона.

Ощр от категория Световен футбол