Намери ни
To Top

Разкриха причината за полиграфа в Ботев (Пд)

Ръководството на Ботев Пд подложи служителите на клуба и футболистите на детектор на лъжата вероятно заради загубения финал за Купата на България през май от градския съперник Локомотив, обяви Гонг. След загубата с 0:1 на „Васил Левски“ през май имало негативни сигнали и босовете решили да подложат футболистите на тест за лоялност. До този момент обаче няма повдигнати обвинения към нито един играч. Въпреки това действията на ръководството са разочаровали голяма част от футболистите, начело с голямата звезда на „канарчетата“ Тодор Неделев.


26-годишният халф вече заяви, че това е подигравка с него и съотборниците му. С решението на босовете не е съгласен и бившият старши треньор Николай Киров, който бе освободен след загубения финал.
В студио „Дерби“ специалистът заяви, че не бил допуснал подобно отношение, докато е бил начело на отбора, а в 3-те години на поста на тима е спирал още доста безумни идеи, идващи „отгоре“. „Едни от важните задачи на треньора са както да укорява, така и да защитава своите състезатели. Ситуацията в Ботев Пд сега е доста променена. Това лято напусна само вратарят Даниел Кайзер и отборът запази основата си – нещо, което през последните години за мен бе само мечта. Отделно дойде възможността отборът да награди с 4-ма чужденци, по едно време бяха дори и 5. В предните години основното задължение бе да се вливат свежи финанси с продажбата на даден състезател, а с новите хора се запълваха само „дупките“ от продадените. Доколкото виждам и чета, сега бюджетът на първия тим е завишен. Изкарах 3 години като вратар и после 8 като ръководител в Ботев. Проблемът е в комуникацията между различните нива. Знам, че на новия треньор Желко Петрович ще му се наложи да се справя с проблеми, за които никога не е чувал. Мога само да му пожелая успех“, заяви Киров и допълни, че не му харесало оправданието за „двете нулеви години“, с което бе освободен от „жълто-черния“ клуб, с който вдигна купата и Суперкупата през 2017 г. и игра с отбора в 3-тия предварителен кръг в Лига Европа.

Ощр от категория efbet Лига