Намери ни
To Top

Лампард определи целта на Челси в Шампионската лига

Мениджърът на Челси Франк Лампард, който утре ще дебютира като треньор в Шампионската лига, определи каква е първата цел на младия тим на лондончани в най-престижната клубна надпревара. Амбицията е отборът да успее да прескочи груповата фаза. Челси започва участието си в нея с домакинство срещу Валенсия. Лил и Аякс са останалите отбори в Група Н.


„Целта е да се класираме за елиминационната фаза. Групата е тежка, но имам вяра в играчите. Шампионската лига може да се раздели на две части – груповата фаза и елиминациите. Мисля, че можем да прескочим първата, но знам, че ще бъде трудно“, заяви Лампард.

Мениджърът добави, че няма да може да разчита на петима от играчите си за утрешния сблъсък. Това са Антонио Рюдигер, който получи травма в слабините и днес трябва да премине преглед  на скенер, Емерсон, Н’Голо Канте, Калъм Хъдсън-Одой и Рийс Джеймс.

Лампард говори и за емоциите си около своя треньорски дебют в Шампионската лига. „Преживях някои невероятни вечери в Шампионската лига, както и някои неприятни такива. За мен този турнир е върха на клубния футбол. Ще бъда горд да изведа отбора като мениджър. Знам колко са важни резултатите, какво значение има как ще започнеш в групата срещу един от трудните съперници. Вълнуващо е“.

Ощр от категория Шампионска лига