Намери ни
To Top

Богданович и компания не се дадоха на Чехия и заеха петото място на Световното

Националният отбор на Сърбия срещна изключително много проблеми през първото полувреме, но не се даде на изненадата на турнира Чехия и ги победи с 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19). По този начин сърбите заемат петото място в класирането на Световното първенство в Китай, а чехите приключват първото си световно първенство в историята като самостоятелна държава под номер 6 в класирането.

Западните ни съседи започнаха мача колебливо, допускайки цели 8 грешки още през първата четвърт. Богдан Богданович реализира 10 точки, което успя да помогне на “плавите” да държат нещата под контрол известно време.


Късна тройка на чешкия център Мартин Петерка фиксира крайното 20:20 в края на първата част.

Чехите започнаха да намират пролуки в защитата на Сърбия и се възползваха от тях по чудесен начин, отваряйки си невероятните 13 точки актив при три оставащи минути от втората част. Това накара селекционерът на Сърбия Саша Джорджевич да се хване за главата, невярвайки на случващото се на полето. Тази реакция мотивира сърбите и те направиха серия от 8-0, но в самия край на частта Томаш Саторански вкара пет точки за чехите, за да даде 9 точки актив на своите – 50:41.

Отборът на Сърбия набързо настигна чехите и пое контрол в мача след страхотни изяви на плеймейкъра Стефан Йович и Богдан Богданович в третата четвърт. Западните ни съседи сведоха грешките си в двете фази на играта до минимум, което им позволи да излязат напред с добър аванс след 30 минути на полето – 69:62 за Сърбия.

Две тройки на Богданович в началото на четвъртата част дадоха 15 точки аванс на Сърбия, които бяха непосилни за достигане от чешкия отбор. “Плавите” нямаха проблем със задържането на водачеството, оформяйки крайното 90:81 в тяхна полза.

Богдан Богданович отново блестеше за Сърбия с 31 точки, включващи 7 тройки, колкото наниза и срещу САЩ преди два дни. Никола Милутинов нямаше пропуск от полето, за да завърши с 14 точки при 6/6 стрелба, Стефан Йович допълни с 12 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Никола Йокич записа 7 точки, 14 борби и 7 асистенции.

Патрик Ауда бе най-добър за Чехия с 16 точки. Мартин Петерка вкара 14, Томаш Саторански добави 13 и 6 асистенции, а Ондржей Балвин се разписа с 12 точки и 10 борби.

СТАТИСТИКА!

Васил Недялков

Ощр от категория Баскетбол