Sportove

Петима българи се класираха за четвъртфиналите на международния турнир до 14 години в Санта Марина

Петима български тенисисти – трима юноши и две девойки – достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир до 14 години “Санта Марина Джуниър Къп” от календара на европейската федерация Тенис Европа, който се провежда на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Поставеният под номер 2 в схемата Георги Георгиев, Виктор Киров и Анас Маздрашки са тримата българи, които ще се борят утре за класиране за полуфиналите. Георгиев победи днес Константин Шауракс (Русия) с 6:3 6:3, Киров се наложи над Димитър Чилов с 6:2 6:2, а Маздрашки обърна №3 в схемата Олег Колнинов (Русия) с 2:6 6:3 7:5.

При девойките днешните си срещи от осминафиналите спечелиха втората в схемата Мария Рогачева и 12-годишната Елизара Янева.


Рогачева продължи категоричното си представяне с 6:2 6:0 срещу Соня Жиенбаева (Германия), а Янева отстрани Венета Генчева с 6:0 6:3.

Техни противнички утре са съответно поставената под №6 Елиф Гюнал и Дениз Туран (и двете от Турция). Български двойки ще се борят за титлите на двойки и при юношите, и при девойките. Георги Георгиев и Павел Маринов се наложиха над руснаците Ренат Ниязов и Константин Шауракс със 7:5 7:5 и ще спорят срещу Рареш Ене (Румъния) и Гонзало Маркеш (Португалия). Росица Денчева и Мария Рогачева пък победиха Полина Георгиева и Йоана Константинова с 6:1 4:6 10:1 и ще играят за титлата срещу румънките Елена Руксандра Бертя и Йоана Мируна Кристя.

Продължаващият до неделя международен турнир, който важи за ранглистата на Тенис Европа, е първият в Созопол в тази възрастова група. Богатият календар на Тенис център “Санта Марина” включва през следващите седмици още два международни турнира – за юноши и девойки до 18 години от календара на международната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за жени с награден фонд 15 000 долара от 30 септември до 6 октомври.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.