Намери ни
To Top

Роберт Просинечки оттегли оставка си и остава селекционер на Босна и Херцеговина

Селекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина по футбол Роберт Просинечки оттегли оставката си и ще остане на поста, след като получи вот на доверие от управата на футболната федерация на страната.

„Изпълкомът на футборлната федерация на Босна и Херцеговина изказва пълната си подкрепа за Просинечки и желанието ни е той да остане национален селекционер до края на европейските квалификации, каквото е условието в договора му. Не считаме, че смяната на треньора в този момент е подходяща и би имала положителен ефект. Шансовете ни да се класираме на Европейското първенство все още са реалистични“, се казва в официално съобщение на босненската футболна централа.


50-годишният Просинечки, който пое състава през януари миналата година, подаде оставка след загубата в гостуването на Армения с 2:4 в евроквалификациите в края на миналата седмица.

„Не ми беше лесно, защото аз по принцип се старая да стоя зад решенията си. Промених намерението си, защото много хората ми показаха подкрепата си. За мен щеше да бъде по-лесно да си тръгна, но заради това доверие реших да остана и да се опитам да преобърна нещата“, коментира хърватинът.

Босна заема четвъртото място в група „J“ със 7 точки от шест изиграни мача. Лидер е Италия с пълен актив от 18 точки, пред Финландия с 12 и Армения с 9.

Ощр от категория Футбол