Sportove

4 отбора не получават лиценз за евротурнирите – ето кои са те

Рекордьорът по титли на България ЦСКА засега няма проблеми да получи лиценз за участие през следващия сезон в европейските клубни турнири. Армейците ще играят на международната сцена, ако завършат на едно от първите 3 места в “А” група, което вероятно ще се случи, обяви официалният мониторинг на УЕФА.

Комисията за финансов контрол на клубовете обяви решението си за 37-те отбора, които са под мониторинг.  Сред тях бе и ЦСКА.


На базата на проверките, извършени на 30 юни и 30 септември 2014 година, лидерът в „А“ група покрива изискванията изискванията и не е застрашен от липса на лиценз.

Още 32 отбора са получили одобрение за действията си от УЕФА. Не така стоят нещата при Бурсаспор (Турция), Екранас Паневежис (Литва), КФР Клуж (Румъния) и Астра Гюргево (Румъния). Сериозните проблеми от финансово естествено вероятно ще се окажат фатални за тях, като европейската централа ще вземе решение за 4-те тима до края на календарната година.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.