Намери ни
To Top

Динамо (Загреб) е в групите след хикс в Норвегия (видео)

Динамо (Загреб) ще играе в групите на Шампионската лига! Хърватският шампион се добра до равенство 1:1 в реванша срещу Розенборг в Норвегия и така с общ резултат 3:1 в своя полза продължава напред в турнира. домакините поведоха с попадение на Бабаджиде Акинтола в 11-ата минута, но гостите изравниха чрез Амер Гояк в 71-ата минута.

Розенборг имаше да наваксва пасив от два гола от първия мач и логично започна мача доста настървено. В 9-ата минута Торе Регинусен пропусна страхотна възможност, като отблизо с глава не успя да насочи топката във вратата.


Две минути по-късно обаче резултатът бе открит. При едно центриране отляво Мике Йенсен отправи удар, който бе отразен от вратаря. Топката обаче се отби от гредата и попадна в Акинтола, който нямаше как да сгреши на празна врата за 1:0.

След това в 30-ата минута Самуел отправи бомбен шут, отразен от вратаря на Динамо. Едва в края на полувремето и гостите имаха първата си реална опасност в мача като Емир Дилавер стреля от границата на наказателното поле, но в ръцете на вратаря.

В 54-ата минута Розенборг поиска дузпа за нарушение срещу Александър Сьодерлулнд в пеналта, но такава не бе отсъдена. След това в 60-ата минута Конрадсен стреля с глава над вратата. В 63-ата минута домакините отново имаха претенции към съдияат за игра с ръка на защитник на Динамо в наказателното поле, но отново нямаше отсъдена дузпа, което бе правилно решение, защото играчът бе прибрал ръцете зад гърба си.

И вместо натискът на скандинавците да доведе до нов гол в тяхна полза, се случи точно обратното. В 71-ата минута Гояк бе оставен да напредне с топка в крака и с мощен удар в сглобката на вратата той вкара страхотен гол за 1:1.

Така Динамо (Загреб) се добра до мечтаните групи за седми път в своята история. Розенборг пък отпада от Шампионската лига и ще продължи участието си в групите на Лига Европа.

Ощр от категория Шампионска лига