Sportove

Иван Петков за шокирата загуба от Франция: Такъв слаб мач не сме имали досега!

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков беше безкрайно разочарован след загубата с 2:3 от Франция на старта на европейското в Турция.

“Играхме срещу непретенциозен отбор, който има своите достойнства. Определено не бяхме вътре в играта и на посрещане, и на сервис имахме своите слабости, както и на първична атака. Явно сме подценили ситуацията, щом се стигна до този развой.


Но не това е проблемът. Той е в това, че ние трябва да се опитваме дазадържим едно ниво, а допускаме спад. Показахме лице, което определено, откакто аз съм треньор, не сме показвали друг път. Имали сме слаби мачове, но срещу такива отбори винаги сме излизали от ситуацията с положителен резултат.

Трябва да направим бърза равносметка и да си решим нещага за следващия двубой. Афектиран съм, трудно се правят анализи. Но срещу такива отбори не може да играеш така. Правихме грешки в защита на лесни топки. Не помня да се играли толкова неуверено и в атака. Явно това трябваше да се случи, за да ни е като обеца на ухото”, коментира Петков.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.