Намери ни
To Top

Джокович в една половина с Федерер на US Open, австралийци дебнат Надал

Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович ще започне защитата на миналогодишната си титла на US Open с мач в първия кръг срещу испанеца Роберто Карбайес Баена, стана ясно след определянето на схемата днес. Във втория кръг сърбинът може да се изправи срещу американеца Сам Куери, а евентуален противник на 1/4-финалите би могъл да бъде намиращият се в суперформа руснак Даниил Медведев (№5).


Носителят на рекордните 20 титли от “Големия шлем” и 5-кратен шампион в Ню Йорк Роджър Федерер е поставен под №3 и започва участието си с мач срещу квалификант.


Във втория кръг 38-годишният швейцарец също може да срещне квалификант, а другият вариант за съперник е босненецът Дамир Джумхур. Федерер, който за последно триумфира в Голямата ябълка през 2008 година, е в половината на Джокович и може да премери сили с него на 1/2-финалите. Преди това, потенциален съперник на Федерер на 1/4-финалите е №7 в схемата Кей Нишикори (Япония).


Поставеният под №2 Рафаел Надал е в долната половина на схемата и започва своето участие с двубой срещу австралиеца Джон Милман, който миналата година шокира в Ню Йорк Федерер. Във втория кръг испанецът може да излезе срещу друг австралиец – Танаси Кокинакис, или квалификант. На 1/4-финалите Надал би могъл да играе с №6 в схемата Александър Зверев (Германия).


Надал може да срещне на полуфиналите противника си от финала на “Ролан Гарос” – Доминик Тийм. Поставеният под №4 австриец ще играе с италианеца Томас Фабиано в първия кръг, а във втория го чака квалификант или Александър Бублик (Казахстан). Възможен е сблъсък на Тийм с гръка Стефанос Циципас (№8) на 1/4-финалите.

ПЪЛНАТА СХЕМА ВИЖТЕ ТУК!

Ощр от категория Тенис