Намери ни
To Top

Изключително важни вести за Ливърпул и „Анфийлд“

Ръководството на Ливърпул официално обяви мащабните си планове за нова реконструкция на клубния стадион „Анфийлд”. Първоначалните намерения на европейския клубен шампион бяха капацитетът на съоръжението да бъде увеличен с около 4000 места, а за това бяха направени официални постъпки в Общината. Клубът дори получи разрешение за строеж, което изтича през следващия месец.

Днес с официално съобщение, публикувано в сайта на клуба, от ръководството на Ливърпул уведомиха, че разрешението ще бъде оставено да изтече, тъй като се подготвят доста по-сериозни планове за разширяването на трибуната „Анфийлд Роуд”.


В най-скоро време от клуба ще започнат да работят за издаването на всички необходими разрешителни за увеличаването на капацитета на стадиона до малко над 60 000 седящи места. Това на практика означава, че към настоящите места ще бъдат добавени още около 6000.

Преди няколко години собствениците на клуба „Фенуей Спортс Груп” инвестираха 110 млн. паунда за реконструкцията на „Мейн Стенд”, която бе увеличена с 9000 места.

Ощр от категория Футбол